Els monuments més visitats del món

Ara que ja tenim l’estiu aquí i les vacances tan a la vora, l’únic que ens passa pel cap és què farem, on anirem i que visitarem. Com cada estiu les ciutats s’omplen d’estrangers i turistes que volen conèixer i descobrir món. Però quin són els llocs que més es visiten? Segueix llegint i et descobrim els 10 monuments que cada any reben més visites.

CATEDRAL DE NÔTRE-DAME, PARÍS

Aquesta meravellosa catedral envoltada pel riu Sena, a París, és un dels principals monuments visitants del món. És una de les catedrals franceses d’estil gòtic més antigues, i està dedicada a la Verge Maria.

GRAN MURALLA XINA, XINA

Declarada Patrimoni de la Humanitat, la Gran Muralla Xina és una construcció que tampoc ningú es vol perdre. Es tracta d’un antic conjunt de fortificacions i muralles que varen ser construïdes per a protegir la Xina dels atacs de les tribus mongoles i turques, i que els seus 7.300 km conformen l’estructura més llarga del món construïda per els humans.

CASA DE LA ÒPERA, SIDNEY

Inaugurada l’any 1973, aquest monument s’ha convertit en una icona de la seva ciutat i a esdevingut un dels edificis més representatius de l’arquitectura del segle XX. També declarat Patrimoni de la Humanitat, és un dels edificis del món més concorregut..

TORRE EIFFEL, PARÍS

Tornem a trobar a París un altre dels edificis més visitats del món. La Torre Eiffel va ser construïda per a l’Exposició Universal de París l’any 1889, sent en aquell moment l’edifici més alt del món i, quelcom decisiu en la construcció en ferro. Tot i que la idea era desmuntar-la, es va decidir no fer-ho.

MONUMENT A LINCOLN, WASHINGTON DC

El monument situat a Washington DC també és un dels més visitats del món. L’edifici construït en commemoració al president Abraham Lincoln té forma de temple grec dòric i, una gran escultura de Lincoln amb inscripcions de dos dels seus discursos.

COLISEU, ROMA

El Colosseu o Coliseu, conegut per les lluites entre gladiadors que es feien en els seus orígens, és un amfiteatre de Roma construït al segle I. Tot i que Ia seva estructura està molt danyada, sempre ha estat una icona de la ciutat i un dels monuments que més atrau als visitants.

ESTÀTUA DE LA LLIBERTAT, NOVA YORK

Sens dubte un dels monuments més significats i visitats d’Estats Units i del món, és l’Estàtua de la Llibertat. Aquesta va ser un obsequi que França va regalar, com a signe d’amistat entre ambdues nacions, per celebrar els 100 anys de la independència dels Estats Units. L’Estàtua es troba a Nova York a la petita illa de Liberty Island, al sud-est de Manhattan

PIRÀMIDES DE GIZA, EGIPTE

La més longeva i la única que encara perdura de les 7 meravelles del món antic. Egipte destaca per les seves construccions funeràries de l’antic Egipte, les piràmides. Entre elles, trobem la Gran Piràmide de Giza, que va acabar-se sobre l’any 2570 a.C per orde del faraó Keops, i és una de les construccions més sol·licitades per a visitar de tot el món.

ALHAMBRA, GRANADA

Aquí a Espanya també tenim un els monuments més visitats d’arreu del món. Aquest palau i els seus voltants construïts durant Al-Àndalus ens transporten a les construccions àrabs. L’Alhambra, situada a al barri d’Albaicín de Granada (antiga ciutat medieval musulmana), està considerada Patrimoni Cultural de la Humanitat.

TAJ MAHAL, AGRA

Aquest gran mausoleu situat a Agra (Índia) és una de les set noves meravelles del món i un dels edificis del món que més interès desperta per visitar-lo. Va constuïr-se al segle XVII per ordre de l’emperador mongol Xa Jahan en honor a la seva difunta esposa. Combinant elements d’estil islàmic, persa, indi i turc, es considera l’exemple d’arquitectura mongola més bell.

Kit Digital
Scroll al inicio
Ir al contenido